Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

EN PERFEKT BASGARDEROB – STEG FÖR STEG

|25/08, 2022

EN PERFEKT BASGARDEROB – STEG FÖR STEG

Hösten är snart här och vi är redo för en härlig nystart – en stabil och tidlös basgarderob. Blommigt ger er klassiska plagg i neutral färgskala som går att matcha med allt och som gör att du aldrig mer – när klädkrisen kickar in – behöver säga: ”jag har ingenting att ha på mig”.

---

STEG 1: SÅ SÄTTER DU IGÅNG 

1. Börja med att plocka ut ALLT ur garderoben – en totalrensning.

2. Sortera alla basplagg och häng in dem först. 

3. Se efter om basplaggen behöver kompletteras eller om det räcker med en uppfräschning.

4. Vad använder du, egentligen? Skänk bort alla plagg som är för små, för stora eller felköp.

5. Skriv ned en lista med plaggen som saknas eller behöver en uppfräschning (om exempelvis byxan ska pressas eller justeras i längd).

---

TIPS! När du gör nya investeringar – välj plagg i en storlek större än du normalt använder. Silhuetten blir så gott som alltid finare.

---

STEG 2: PLAGGEN SOM BYGGER BASGARDEROBEN

1. T-shirt (vit, svart, beige eller grå). Välj ut en av god kvalitet – som du verkligen gillar. Kvaliteten är avgörande för en bibehållen passform.

2. Platta skor. Loafers är användbara under flera av årstiderna och fungerar till både jeans, kostymbyxa och klänning.

3. Jeans + skärp. Se bortom trender och välj tidlösa jeans i traditionell tvätt som passar din kroppsform. Hittar du de perfekta? Köp två par samtidigt.

4. Pumps. Välj en klackhöjd du trivs med – och ett par klassiskt svarta pumps följer med dig under lång tid framöver.

5. Klassiska väskor – en stor och en liten. Satsa på brunt och svart – två trotjänare som fungerar både till vardags och fest.

6. Boots med klack. Perfekt både på hösten och vintern. Välj skinn eller mocka för lång livslängd. Passar till precis allt. 

7. Sjal + scarf. Pricken över i:et som värmer i kylan och tar vardagslooken till en ny nivå.

8. Stickad tröja (vit, svart, beige eller grå). Lika användbar på sommaren som på vintern. Välj material som värmer och håller över tid – som ull och kashmir.

9. Sneakers. Ett par vita favoritsneakers kan kombineras med allt i basgarderoben.

10. Klassisk kappa. Ett måste i basgarderoben. En tidlös design med minmalt av detaljer gör att du kan använda den både till klackar och sneakers, vardag som fest.

11. Svart kostymbyxa. Välj en klassisk modell som sitter snyggt och bekvämt.

12. Tidlös kavaj/jacka. Lyfter en vardagsoutfit och är perfekt till fest.

13. Vit skjorta. Välj god kvalitet och enkla snitt – så blir den vita skjortan en riktig räddare, säsong efter säsong.

14. Randig långskjorta. Kan stylas på många olika sätt, för många olika tillfällen och är precis som den vita skjortan otroligt användbar.

15. Svart kjol. En klassisk pennkjol i god kvalitet fungerar som komplement till den svarta klänningen – både till vardags, fest och jobb.

16. Svart klänning. Räddaren i nöden som fungerar vilken dag som helst. 

17. Skinnjacka. En svart skinnjacka i bikermodell går aldrig ur tiden och kan varieras på en mängd olika sätt. Blir dessutom bara snyggare med åren!

Loafers är användbara under flera årstider och är både bekväma och snygga.

---

Till sist: Vi bad Blommigts klädexpert Susanne om hennes bästa tips för att undvika felköp till basgarderoben.

– Kvalitet och hållbara material är nyckelorden – det bör man alltid utgå från. Och ta hjälp. Med kunskapen i botten blir det betydligt enklare. Mitt bästa tips är att boka en tid hos oss på Blommigt. Ta med dig några plagg du inte använder. Plagg som du vid köptillfället tyckte mycket om – men som sedan inte visar sig stämma med din övriga garderob. Utifrån det kan vi ge dig den guidning du behöver för att bygga en perfekt basgarderob.