Utforska Hyssna 

I dessa tider vill vi spendera så mycket tid vi kan utomhus. Här har vi tagit fram några förslag vad du kan göra för att ditt besök till Hyssna skall bli så bra som möjligt. 
Köp med dig fika från vårt goda bageri och utforska området!


Hyssnaleden 

Start och mål:

Påbörja gärna din vandring vid Hyssnas gamla kyrka, där det också finns parkeringsmöjlighet och närhet till busshållplatsen Sandvad. Hit går det regelbundet bussar från Göteborg (Hållplats Korsvägen) på under en timme. Om du inte vill gå hela leden på en gång är det enkelt att korta av och göra egna rundslingor med hjälp av de många småvägarna i området. Hyssna gamla kyrka är också en bra utgångspunkt om du vill gå södra delen av leden som är en rundslinga på cirka 21 kilometer, där du tar en genväg via Furusjö. Du kan välja att antingen gå runt sjön eller följa stigen förbi sjöns södra udde.

Dagstur Lilla Hålsjön runt (cirka 10 kilometer) - Här påbörjar du din vandring vid parkeringen för den kommunala badplatsen vid Lilla Hålsjön och går via Hökås och sedan tillbaka på andra sidan sjön via Dragared (hela sträckan är ej skyltad).

Hitta hit:

Hyssnaleden hittar du i Marks kommun strax utanför Göteborg, i södra Västsverige. Samhället nås med en bussresa på omkring en timme från de båda större städerna Göteborg och Borås, eller på en bilresa på cirka 40 minuter. Hållplatsen Hyssna Handel finns vid väg 156 cirka 600 meter från Hyssna gamla kyrka som är en bra utgångspunkt för sträckan, precis vid kyrkan finns också busshållplatsen Sandvad.