Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Hela hennes liv har kretsat kring samma tema. Människor och utveckling. Hon har läst alla självhjälpsböcker värda namnet, universitetsutbildat sig i både Varberg och USA och kan titulera sig (för att nämna några) både yogalärare, livscoach och HR-ansvarig – men det var först när hon drabbades av sjukdom som alla bitar föll på plats.


Redan som ung och särskilt i början av 20 års åldern var hon en vinglig och splittrad sökare, men utåt sett var hon den glada och pigga Lina som fixande allt.

- Jag var expert på att fråga alla andra om råd kring val som hade med mig själv och mitt liv att göra och balanserade upp den känslan av bristande kontroll med att vara glad, social och ”en fixare” som alltid hade många bollar i luften.

När hon efter en tuff period flyttade hemifrån till egen lägenhet hände det oundvikliga. Tystnaden och ensamheten kom allt närmare. Känslor av alla de slag bubblade upp till ytan. Mängder med självhjälpsböcker, yogaklasser och dagboksskrivande senare kom insikterna: jag är inte ett offer, jag är inte låst, jag och bara jag kan förändra mig själv och min uppfattning om livet. Det fysiska välbefinnandet i kombination med det mentala blev hennes mantra.

– Fråga mig inte hur mycket pengar jag lagt på utbildningar. Det är så jag har gjort. När jag undrat över något, har jag pluggat – och sedan blivit så uppfylld att jag inte kunnat låta bli att dela med mig. "jag och bara jag kan förändra mig själv och min uppfattning om livet"Efter att ha läst hälsa och personlig utveckling på University of California blev det naturligt att starta sitt eget forum – 2008 blev hon egenföretagare med ”Wellness by Lina”, som idag heter ”Lina Paulsén”. I många år arbetade hon på friskvårdsanläggningen Corpus i Kinna, där hon fick prova sina vingar i olika roller. Hon skapade bland annat klassen Bodytoning, styrka i grupp – en klass som än idag finns kvar på schemat.

 SVÅRA MOTGÅNGAR

Men 2015 hände något. Från pigg, alert hälsoinspiratör till motsatsen. Hon blev trött, något kändes fel, men vad? Hon hade ju livet hon drömt om, Man, barn, villa och hon jobbade med sina intressen.

- Det var som om huvudet sa att jag borde vara nöjd, men att hjärtat viskade något annat.

Livet fortsatte. En dag faller hon ihop i smärtor hemma i badrummet. De små barnen står bredvid och ser frågande ut. Det blev en av två ambulansfärder det halvåret. Först ett njurstensanfall och sedan en cysta i äggstocken. Sommaren går och hösten kommer. Ett födelsemärke som kliat under semestern visar sig vara hudcancer. 

Sjukskrivningen efter operationen spenderas i meditation sökandes efter svar, denna gång inåt. Insikterna kommer. Hjärtat och själen vill vidare. Hon säger upp sig, går en medial meditationskurs, en utmanande livscoachutbildning, yogautbildningar och lärdom om energier som förändrar henne i grunden. Nya dimensioner väcks – det spirituella och emotionella välbefinnandet. "... LIVET HANDLAR MYCKET MER OM ATT RELAXA OCH ÅKA MED ÄN ATT KÄMPA OCH HA KONTROLL"

Vad skulle du säga, med all kunskap kring personlig utveckling, är din största insikt?

- Att livet handlar mycket mer om att relaxa och att åka med än att kämpa och ha kontroll. Livet händer FÖR oss, inte emot oss. Vi är här på jorden för att bli utmanade så att vi kan växa och utvecklas. När det sjönk in hos mig att jag varken är mina tankar eller känslor utan en energi som är en del av allt, då började jag känna en helt annan tillit till livet. Sedan tycker jag att det är viktigt att respektera att alla har sin sanning just nu och det finns lika många sanningar som det finna människor.

Varför har du fastnat för våra Love & Stones-produkter, ett livsstilskoncept med kristalljus?

Love & Stones arbetar med naturliga krafter som genom våra sinnen påverkar vår energi och vårt välbefinnande. Dofter av eteriska oljor som lugnar eller lyfter. Kristaller för centrering och klarhet. Eld för rening. Jag går på känsla och använder den sort jag dras till för stunden.

 "Det finns en längtan hos mig att dela med mig om hur vi kan leva lättare med mer tillit och kärlek till livet"Hur går tankarna kring framtiden?

– Just nu kombinerar jag en anställning inom HR med mitt eget företag. Det finns en längtan hos mig att dela med mig om hur vi kan leva lättare med mer tillit och kärlek till livet istället för den ständiga kampen. Jag tror också att det finns en längtan av gemenskap hos många nu och att en av mina roller kan vara att föra samman människor med intresset av holistiskt välbefinnande.


Love & Stones sortiment består av stenar och kristaller. Produkterna kompromissar inte med några detaljer och är snälla mot både planeten och ditt eget välbefinnande. Handgjort, genuint och vackert.

 

Hjälper oss att känna framtidstro och nå våra drömmar. Står för kreativitet, motivation och nya idéer. Perfekt när du står inför en ny fas i livet.

 

Starkt beskyddande sten som blockerar all negativ energi eller psykiska problem. Ger en ljusare och lättare energi och vibration.

 

Glad och positiv sten som stimulerar det ljusa i tillvaron. Hjälper oss i sociala sammanhang – att ha roligt och skratta. Stärker självförtroendet.